Biografia

Tahdon Sinut! Siitä kaikki alkoi. Vuosi oli 1982. Meiju tahtoi ja niin teki yleisökin: kappale oli pitkään listaykkösenä ja sinkun kääntöpuoli ”Oot paha” kakkosena. Seuraavaksi levytettiin pitkäsoittolevy ”Meiju”, joka myi hetkessä platinaa. Tuolloin platinalevyn myyntiraja oli 50 000. Kysyntä keikoille alkoi olla niin kova, että Meijun oli jätettävä sihteerin hommat ja suunnattava keikka-auton keula tien päälle uuden bändinsä kanssa. Keikkaputkea on tähän mennessä jatkunut yli kaksikymmentä kunnioitettavaa vuotta.

Musiikki on siivittänyt Helsingissä syntyneen Meijun elämää pienestä pitäen. Ensimmäisen laulukeikkansa hän teki 3-vuotiaana karkaamalla ystävänsä kanssa lähikauppaan laulamaan, josta palkkioksi he saivat lauantaimakkarapalan. Pianonsoitto-opinnot hän aloitti 4-vuotiaana ja ne jatkuivat myöhemmin musiikkiopistossa. Tanssiminen on myös aina ollut lähellä Meijun sydäntä ja balettikoulun lattiat kuluivat kuuden vuoden ajan. Myöhemmin Meiju oli tanssinopettajana. Hän ehti käydä myös rumputunneilla Oulunkylän musiikkiopistossa ja soittaa tyttöbändinsä kanssa koulun tilaisuuksissa. Ensimmäisen oman bändin Meiju perusti jo 13-vuotiaana. Kauppaopistoaikaisen bändin kanssa mentiin vuonna 1981 Brushanen studiolle tekemään demo, joka toimitettiin tuottaja Kai Westerlundille ja vihdoin myöhemmin samana vuonna päästiin levyn tekoon (Rakastuneet lapset / Jos pyydät yöksi). Tämä levy ei kuitenkaan vielä ottanut tuulta purjeisiin. Kaksi kesää ehti vierähtää Frederikin leading-ladyna vuosina 1981-82. Mutta toisen sinkun ilmestyttyä (Tahdon sinut / Oot paha) se olikin sitten menoa. Keikkakilometrejä on kertynyt jo yli miljoona eli maapallo on kierretty 25 kertaa. Levyjä on tehty kolmetoista, joista 3 on myynyt kultaa ja yksi platinaa. Kokoelmalevyjä on lisäksi julkaistu seitsemän. Cavanin laulukilpailuihin Irlannissa Meiju osallistui -83 sijoittuen toiseksi. Kolme kertaa Meiju vieraili silloisessa Itä-Saksassa esiintyen paikallisessa TV:ssä. Kultaisen Orfeuksen laulukilpailuissa Bulgariassa Meiju edusti Suomea vuonna 1986. Kevät 1988 oli vaikuttava, silloin Meiju ja kolleegansa Eini vierailivat viihdyttämässä YK-sotilaita Etelä-Libanonissa ja Golanilla.

Meiju on koko uransa ajan keikkaillut yhtyeensä kanssa kiertäen ravintoloissa, tanssilavoilla, laivoilla, tavarataloissa ja messuilla sekä harjakaisissa. Myös erilaiset firmojen järjestämät tilaisuudet ovat työllistäneet Meijua ja poikia. Hän on kokeillut myös näyttelemistä Seurasaaren kesäteatterin näytelmän ”Mies ja tango” pääosassa. 1993 Meiju suunnitteli ja toteutti tilaustyönä joulushown Silja Serenade-laivalle. Meiju ja yhtye ovat viihdyttäneet usein myös suomalaisia matkailijoita Espanjan, Kreikan ja Turkin lomakohteissa. Vuonna 1995 Meiju toimi ”Kesähäät” TV-ohjelman toisena juontajana.


Vuonna 1999 ilmestyi faneille kirja ”Sydämellä”, jossa toimittaja Marita Kuokkanen piirsi Meijusta kirjallisen muotokuvan

Soita tästä: yhteyshenkilö haastattelut yms
Soita tästä ja tilaa keikalle